Σήμερα στο εργοστάσιο της εταιρείας παρασκευάζονται 300 κωδικοί, μεταξύ των οποίων παραδοσιακά βουτήματα, κουλούρια και μπισκότα όλων των ειδών, gluten free, νηστίσιμα και vegan προϊόντα, κριτσίνια διαφόρων ειδών, croutons, σοκολατένια κεράσματα, petit four, γλυκά σνακ και πίτες, καρύδες, πάστα φλώρα, τσουρεκάκια, κέικ, σιροπιαστά, καθώς και κουραμπιέδες, μελομακάρονα και βασιλόπιτες.
Τα πιο πρόσφατα προϊόντα της, δε, καταδεικνύουν μια ακόμα πιο vegan και υγιεινή στροφή, καθώς λάνσαρε κριτσίνια με ηλιόσπορο και κουλούρια χωρίς ζάχαρη.
Η εταιρεία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με διψήφιο ρυθμό. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 16,75% το 2023 σε σχέση με το 2022 ανερχόμενος στα 15,7 εκατ. ευρώ
Την ίδια περίοδο προσπαθεί να διαμορφώσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο κερδοφορίας και φαίνεται να το επιτυγχάνει. Τα καθαρά της κέρδη (μετά από φόρους) ανήλθαν σε 891.622 ευρώ, αυξημένα 79,78% σε σχέση με τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης 2022 (495.947 ευρώ).
Σύμφωνα με τη διοίκηση τα δάνεια της Φαίδων προς τις τράπεζες παρέμειναν σταθερά κατά τη χρήση 2023 παρά την σημαντική αύξηση των πωλήσεων.
Λιανική και εξαγωγές
Κατά όσα τονίζονται από την εταιρεία, η σταθερή οικονομική πορεία των τελευταίων ετών «οδηγεί την εταιρία με ασφάλεια στην υιοθέτηση μιας αναπτυξιακής πολιτικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».
Η Φαίδων επιδεικνύει, πέρα από την παρουσία της στην εγχώρια λιανική, και εξωστρέφεια καθώς δραστηριοποιείται στις Η.Π.Α., Καναδά, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, και την Κύπρο. Πρόσφατα, μάλιστα, όπως αναφέρεται από την Φαίδων, μπήκε και στην αγορά της Κίνας.
Στην παρούσα φάση, εταιρεία Φαίδων διατηρεί δύο υποκαταστήματα στην Ελλάδα: Το ένα (που ήταν η παλαιά έδρα και ο χώρος παραγωγής) στην Ευκαρπία (περιοχή Τιτάν) Θεσσαλονίκης που βρίσκεται σε αδράνεια και το δεύτερο στον Ασπρόπυργο (θέση Κύριλος) Αττικής. Η κεντρική της μονάδα βρίσκεται στη Νέα Σάντα Κιλκίς, εκεί που παρασκευάζεται και ο κύριος όγκος των σνακ της, σε επιφάνεια 17.000 τετραγωνικών μέτρων.
Από το 1968
Η ιστορία της Φαίδων κρατά πάνω από πέντε δεκαετίες: Όλα ξεκινούν το 1968, όπου οι δύο συνεργάτες Φαίδων Γραμματικόπουλος και Γεώργιος Παπαδόπουλος ανοίγουν το πρώτο τους εργαστήριο ζαχαροπλαστικής 100 τετραγωνικών μέτρων στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.
Αρχικά προμηθεύουν με μπισκότα, κουλούρια και όλα τα είδη προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής επιχειρήσεις μικρού βεληνεκούς σε τοπικό επίπεδο. Ωστόσο, το 1984 γίνεται η μετεγκατάσταση στο Δερβένι, σε εργοστάσιο παραγωγής 3000 τετραγωνικών μέτρων. Το 1997 πραγματοποιείται η δεύτερη μετεγκατάσταση της εταιρίας λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Σάντα, εκεί που βρίσκεται η επιχείρηση μέχρι και σήμερα.